open-navfaktor-logo
search
Državljanin Afganistana
Pokušaj ubistva u Ušivku: Maloljetnik uboden nožem u grudni koš
Dvojica maloljetnika iz Afganistana, koji borave u Privremenom prihvatnom centru Ušivak u Hadžićima povrijeđena su u masovnoj tuči koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju u ovom centru.
16.05.2022. u 11:47
get url
text

Kako je saopćio MUP Kantona Sarajevo, policiji je izbijanje tuče u centru prijavljeno oko sat iza ponoći, a dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je nepoznata osoba oštrim predmetom izbola maloljetnika rođenog 2005. godine, državljanina Afganistana. Njemu je ljekarsku pomoć pružila ekipa Hitne pomoći KS, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u sarajevu, gdje je zadržan na liječlenju na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Drugi maloljetnik, rođen također 2005. godine, tom je prilikom zadobio lakše povrede.

- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se događaj okvalifikuje kao krivično djelo pokušaj ubistva. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, kao i pronalasku izvršilaca, čiji identitet je poznat policijskim službenicima - kazali su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.