Neredi u Hong Kongu

Policajac pucao u demonstranta iz neposredne blizine, snimak emitiran na Facebooku

Objavljeno: 11.11.2019. u 08:59

Dok je većina prisutnih panično galamila, drugi demonstranti su krenuli ka policajcu koji je brzo ispalio još dva metka

Policajac iz Hong Konga upucao je maskiranog demonstranta iz neposredne blizine, a taj je uznemirujući trenutak uživo emitiran na društvenoj mreži Facebook, što je rezultiralo još većim sukobima policije i demonstranata.

Nasilje je izbilo na blokiranoj raskrsnici, dok je policajac pokušavao uhapsiti maskiranog muškarca. Na snimcima se vidi kako policajac povlači ruku dok se drugi muškarac kretao prema njemu u pokušaju da oslobodi svog prijatelja.

Činilo se da je demonstrant krenuo ka njegovom pištolju i samo nekoliko trenutaka kasnije policajac je otvorio vatru, pogodivši maskiranog demonstranta u torzo. Dok je većina prisutnih panično galamila, drugi demonstranti su krenuli ka policajcu koji je brzo ispalio još dva metka. Maskirani demonstrant, kojeg je prvobitno pokušao uhapsiti, oslobodio se u borbi.

Sudeći prema dostupnim informacijama, ranjeni demonstrant je u kritičnom stanju i ljekari mu se bore za život.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije