open-navfaktor-logo
search
Potraga u toku
Policija identifikovala glavnog osumnjičenog za ubistvo dvojice policajaca
Navodno, neki od privedenih u akciji pali na poligrafu. Glavnoosumnjičeni je Njegoslav Milinković
27.10.2018. u 22:20
get url
text

00.15 - Milinković se, prema nezvaničnim informacijama, u međuvremenu javio policiji u Istočnom Sarajevu, te negirao umiješanost u slučaj i kazao da se, navodno, nalazi na Zlatiboru.

22.20 - Njegoslav Milinković je glavnoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca, i za njim je  raspisana operativna potraga, potvrđeno je za Faktor od izvora bliskih istrazi.

Kako smo saznali, do sumnje da se Milinković može dovesti u vezu s ubistvom policajaca su navodno  dovela saslušanja privedenih u dosadašnjim aktivnostima svih policijskih agencija. Navodno, dvojica od privedenih na informativne razgovore nisu prošla na poligrafu, a paralelno su se obavljali pretresi i pretrage na terenu, te prikupljanje ostalih dokaza.

  Zvanične potvrde ove informacije ipak još nema iz nadležnih institucija. 

- Još uvijek se radi na slučaju, u toku su provjere, pregledi pronađenih tragova, takvu informaciju još uvijek ne možemo potvrditi. Ljudi su na terenu, u toku su pretrage i pretresi - kazao nam je Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS.

U Tužilaštvu KS su istakli kako ni oni ne mogu potvrditi ovu informaciju.

Njegoslav Milinković jedan od trojice razbojnika iz Istočnog Sarajeva koji su se u ljeto 2016. godine sukobili s policijom na Termalnoj rivijeri na Ilidži. 

Tada je policija na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe "BMW"-a na Ilidži. Došlo je do pucnjave u kojoj je bilo i ranjenih.

Jedan od osumnjičenih, Sava Petričević, teže je povrijeđen. Kasnije je podlegao u KCUS-u od zatajenja srca.

Detalj sa Ilidže 2016. godine

Bojan Košarac i Njegoslav Milinković su ispitani, a Sud BiH im je tada odredio jednomjesečni pritvor. Ključni čovjek ovog slučaja bio je upravo Njegoslav Milinković, zvani Ljutan, rođen u Sarajevu 1986. godine.

Nakon toga, uslijedila je istraga koja je trajala više od dvije godine i u kojoj je "palo" nekoliko grupa kradljivaca vozila, uglavnom iz Istočnog Sarajeva.

Nakon podizanja optužnice u predmetu "Volan" većinom su pušteni na slobodu uz mjere zabrane.  Košarac je u međuvremenu  pobjegao i za njim je odranije raspisana potjernica.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su jučer ujutro  na brutalan i podmukao način i to prije nego što su, idući u susret kriminalcima, uspjeli izaći iz svog automobila.
U njih je ispaljeno trideset hitaca još dok je automobil bio u pokretu. Zaustavili su se tek 100 metara nakon rafalne paljbe. Šehović je ostao mrtav na mjestu dok je Vujinović preminuo nekoliko sati kasnije na KCUS-u, uprkos borbi ljekara da ga održe u životu. Koban je, prema nezvaničnim informacijama, bio rasprskavajući metak koji mu je ispaljen u glavu. 

Odmah potom, u potragu za počiniocima uključili su se svi pripadnici MUP-a KS ali i druge policijske agencije, MUP RS, OSA, SIPA, Granična policija BiH, kao i ostali kantonalni MUP-ovi. Na informativne razgovore ubrzo je privedeno 13 osoba.

Policija je već dva dana na sarajevskim ulicama naoružana dugim cijevima, a izvršeni su detaljni pretresi na najmanje šest lokacija.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.