open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Policija podnijela izvještaj protiv Draška Stanivukovića
Banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića zbog  sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.
04.05.2021. u 14:09
get url
text

- Sumnjiči se da je 5. aprila 2021. godine, ispred Administrativne službe grada Banja Luka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupio suprotno propisima Štaba za vanredne situacije RS-a i suprotno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može utjecati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona - navedeno je iz policije.

Podsjećamo, Staniuvković je nedavno saslušan u vezi spornog događaja, a kada je izašao i obratio se okupljenoj masi pred Gradskom upravom Banja Luka. Tog dana organizovani su protesti ugostitelja i malih predutzenika zbog ranijih odluka Štaba u RS-u u vezi sa zabranama poslovanja ovih grupa privrednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.