open-navfaktor-logo
search
Hotel "Tuzla"
Policija reagirala u karantinu: Studenti razvalili vrata i družili se u hodniku
Policija je sinoć morala reagirati u dijelu hotela "Tuzla", koji je određen za karantin studenata koji su iz Njemačke stigli u BiH. Studenti su umjesto da poštuju mjere izolacije, nasilno izašli iz soba u kojima su bili pod ključem i družili se u grupama.
10.04.2020. u 14:57
get url
text
Podjela hrane u karantinu hotela "Tuzla"

- Policijaski službenici su angažirani na obezbjeđenju objekta i dežuraju ispred hotela "Tuzla". Oni se inače staraju da nema neovlaštenog ulaska i izlaska u objekat koji je određen za karantin. Sinoć u 22 sata policajci su čuli buku, nakon čega su obavijestili Policijsku stanicu "Istok" - navodi Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Prije ulaska u objekat policajci su morali obući zaštita odijela.

- Po ulasku zatekli su određen broj osoba na hodniku kako se druže. Također su utvrdili da su oni ukonili barijere za kretanje i izašli iz soba - kaže Kapidžićeva.

Policajci su izvršili uviđaj i o svemu obavijestili nadležne. Inače, u karantinu u tuzlanskom hotelu nalaze se 63 osobe, koje su evakuirane iz Njemačke nakon što je u ovoj zemlji počelo širenje virusa.

- Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata i izašli u hodnik te otključali većinu soba u kojima su smješteni. Ovim činom su prekršili uslove karantina i naredbe o socijalnoj distanci. Time su počinili krivično djelo u skladu sa članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH - kazao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

On je rekao da je karantin obaveza te da svako od smještenih ima zasebnu sobu s mokrim čvorom i tri obroka dnevno. Također je istakao da smatra da su uslovi u ovom karantinu najbolji u BiH, svakako bolji, kako je rekao, od šatora na granici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.