Premlaćivanje novinara

Policija: Svakodnevno saslušavamo osobe i provjeravamo informacije

Objavljeno: 29.08.2018. u 20:05 Autor: B. S.

Banjalučka policija svakodnevno saslušava osobe i provjeravaju se informacije do kojih se dolazi u istrazi o brutalnom napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci ovaj napad je okvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka konstantno, u saradnji i pod nazdorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela. Svakodnevno se saslušavaju lica i provjeravaju se informacije do kojih se dolazi u operativnom radu. Pronađeni su i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – potvrđeno nam je u PU Banja Luka.

Portparolka PU Banja Luka Marija Markanović je podvukla da policajci nastavljaju sa intenzivnom istragom sve dok se krivično djelo ne rasvjetli i ne identifikuju izvršioci.

- Detalje ne možemo iznositi kako ne bi ugrozili istragu – istakla je Markanović.

Za sada je, kako nezvanično saznajemo, pronađena metalna palica za koju se sumnja da je korišćena u premlaćivanju Kovačevića. Palica je izuzeta i upućena na veštačenje.

Kovačević se još uvijek nalazi na liječenju na Univerzitetsko-kliničkom centru Banja Luka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije