Incident kod Olova

Policija traga za vozačem koji je htio udariti u vozilo tužiteljice Gordane Tadić

Objavljeno: 08.09.2018. u 16:59

Nesreća je izbjegnuta prisebnošću i reakcijom vozača Tužilaštva BiH, a još uvijek se traga za vozilom i vozačem koji je prouzrokovao nesreću

FOTO: Arhiv

Na području općine Olovo jučer se dogodio incident u kojem je, kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, ugrožena sigurnost v. d. glavnog tužioca Gordane Tadić, kao i osoba iz njezine pratnje i osiguranja.

Nepoznati vozač i vozilo, krećući se velikom brzinom, ostvarilo je kontakt sa policijskim vozilom MUP-a ZDK koje se nalazilo u pratnji vozila Tužilaštva BiH, nakon čega se nastavilo kretati prema vozilu u kojem se nalazila Tadić, te je samo brzom reakcijom i prisebnošću vozača, izbjegnut udes.

Nepoznato vozilo udaljilo se velikom brzinom sa mjesta događaja.

O incidentu je informisan dežurni tužilac Tužilaštva BiH, te policijske agencije intenzivno tragaju za vozačem I vozilom koji su prouzročili nesreću.

- Zbog navedenog incidenta, pojačane su mjere sigurnosti v. d. glavnog tužitelja - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije