Nerminu Ćulumu iz Sanskog Mosta policija u Prijedoru je privremeno oduzela skupocjeni automobil "hummer". Vozilo su zaustavili i kontrolisali te sinoć oduzeli policijski službenici Policijske uprave Prijedor.

- Rad na utvrđivanju validnosti dokumentacije za vozilo, kao i da li se radi o predmetu krivičnog djela je u toku – saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Banjalučka policija u maju je privela te nakon saslušanja pustila na slobodu braću Nermina i Armina Ćuluma, te Velida Saleševića.

Oduzeta su im tada tri skupocjena automobila, stranih registarskih oznaka (Švicarska), koja su se kretala u koloni, a provjerama je utvrđeno da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta.

U pitanju su bila dva "lamborghinija" i "ferrari", kojima su upravljali Denis Giljon (Armin Ćulum), Nermin Ćulum i Velid Salešević, a u vozilu se se nalazile i Milijana Radanović (1990) i Teja Stražišar (1992), državljanka Slovenije.

Braća Ćulum su se u medijima spominjala kao osnivači bajkerske organizacije "United Tribuns", koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po sigurnost.