MUP KS i SPS

Policija u Sarajevu opet "kupila" migrante: Na Ušivak prebačene 332 osobe

Objavljeno: 17.07.2019. u 16:07

Nekontrolisan priliv, boravak u smještajnim kapacitetima koji nisu za to predviđeni, može utjecati na narušavanje sigurnosnog stanja u Sarajevu i stvaranje rizika od zaraznih bolesti

FOTO: MUP KS

U vremenskom periodu od 11 do 14 sati, danas su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima nastavili provođenje mjera i radnji u skladu s Operativnim planom donesenim od direktora Službe za poslove sa strancima i policijskog komesara Uprave policije.

U toku akcije, na dvije lokacije na području općine Hadžići su pronađena 224 migranta i prevezeni u Terenski ured za poslove sa strancima koji se nalazi u krugu Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, radi preduzimanja daljih mjera i radnji inspektora Službe za poslove sa strancima.

Također, jučer je u ulici Valtera Perića, općina Centar, pronađeno osam migranata koji su smješteni u Prihvatni centar Ušivak.

FOTO: MUP KS

- Zajedničko provođenja mjera i radnji ima za cilj sprečavanje i sankcionisanje svih oblika nezakonitog ponašanja migranata, njihovog smještaja kao i drugih aktivnosti vezanih za migrante, s obzirom da njihov nekontrolisan priliv, boravak na otvorenom i na javnom prostoru kao i improvizovanim smještajnim kapacitetima a koji nisu predviđeni za tu namjenu, naročito u urbanom području grada Sarajeva, može utjecati na narušavanje sigurnosnog stanja u Sarajevu i stvaranje rizika od zaraznih bolesti - naveli su iz MUP-a KS.

Akcija se nastavlja i u narednom periodu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije