open-navfaktor-logo
search
Drastično pogoršanje
Politizacija epidemiološke situacije u Banjoj Luci, gradonačelnik tvrdi: Veliki pritisak da se sve zatvori
Drastično pogoršanje epidemiološke situacije u Banjoj Luci, gdje je broj zaraženih koronavirusom porastao za sto posto u odnosu na situaciju od prije nekoliko sedmica, u sjenci je stranačkih i političkih obračuna posljednjih nekoliko dana.
15.03.2021. u 13:51
get url
text

Samo u posljednja 24 sata u Banjoj Luci je registrovano 80 novooboljelih, više od polovine svih novih slučajeva u RS-u, a preminulo je sedam Banjalučana.

Generalni direktor UKC-a RS-a u Banjoj Luci Vlado Đajić, a koji je ujedno i privremeni predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjoj Luci, zatražio je da gradske vlasti osigueraju najmanje 10 miliona KM za podršku liječenju oboljelih. Gradonačelnik Banje Luke Draško Stranivuković (PDP) je danas poručio da to nikada nije bila praksa, kao i da Banjalučani već uplaćuju doprinose za zdravstvenu zaštitu. Iznijeti su i podaci da u toku prošle godine iz gradskog budžeta nije izdvojena ni marka za UKC RS-a, iako je trajala pandemija koronavirusa.

Staniuvković je kazao da se od prvog dana njegove pobjede u Banjoj Luci počelo sa prijetnjama, kroz izjave da neće biti subvencija za gradsko grijanje i slično, a da se to nastavlja i danas, samo "umotano u celofan". Gradonačelnik Banje Luke je danas izjavio da postoje veliki pritisci da se u Banjoj Luci zatvori privreda, skrati radno vrijeme, zatvore škole i drugo.

- Poručio sam na prošloj sjednici Gradskog štaba - hajde da još pokušamo sa oprezom, distancom, nije cilj sve zatvoriti. Šta vrijedi zatvoriti najveći grad u RS-u, ako građani mogu otići do Čelinca, Kotor Varoši, Prijedora... - kazao je Stanivuković.

On je danas apelovao na zatvaranje granica BiH za ulazak stranih državljana bez PCR testa, izuzev za državljane Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.