open-navfaktor-logo
search
Akcija se nastavlja
Pomoć za žrtve zemljotresa: Prvi kamioni Pomozi.ba stigli u Tursku
Prvi šleperi iz konvoja pomoći koji je u petak krenuo iz Sarajeva, stigli su u Tursku.
19.02.2023. u 14:08
get url
text

Radi se o dijelu konvoja od 54 šlepera koji je iz Sarajeva krenuo u petak navečer, a koji prevozi stambene kontejnere, prehrambene i higijenske proizvode, deke, vreće za spavanje, grijalice, agregate, odjeću, obuću...

U Edirneu u Turskoje robu preuzima turska Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) i turske humanitarne organizacije koje će je proslijediti prema ugroženim područjima shodno potrebama.

- Ovo je samo jedan dio pomoći za ljude koji su preživjeli zemljotres katastrofalnih razmjera i ostali bez svega što su imali. Podsjećamo da je jedan šleper sa grijalicama, agregatima, dekama i vrećama za spavanje već ranije stigao u Tursku. Pomoć ćemo i u narednom periodu pružati shodno potrebama i informacijama koje budemo dobijali iz Turske - istakli su ranije iz Pomozi.ba.

FOTO: AA

Naveli su da se materijalne stvari još ne mogu poslati u Siriju, te da stanovništvu te zemlje pomažu novčano uz pomoć humanitarnih organizacija koje se tamo nalaze.

- Do sada smo uplatili više od 100.000 KM organizacijama u Siriji koje dijele obroke i prehrambene pakete, nabavljaju šatore, dušeke, vreće za spavanje i sve ono što je neophodno ugroženom stanovništvu. Na tome nećemo stati, već ćemo i u narednom periodu slati pomoć ovoj zemlji - istakli su iz Pomozi.ba.

Akcija pomoći za Tursku i Siriju i dalje se može novčano podržati pozivom na telefonski broj 17006 kojim se doniraju dvije konvertibilne marke, te donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, paypala i bankovnih računa Udruženja sa naznačenom svrhom uplate "Pomoć za Tursku i Siriju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.