Žalbeno ročište Milišiću održano je 29. septembra.

Njega je Okružni sud u Trebinju u ponovljenom postupku osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina, a osim 15 godina za ubistvo, u kazni je objedinjena i presuda za nanošenje teških tjelesnih povreda Peri Miloševiću, te krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

VEZANI TEKST - "Zagrlio ga i zario mu nož u vrat": Tužilac za Milišića traži veću kaznu, odbrana novo suđenje

Republički javni tužilac Svjetlana Brković je u obrazloženju žalbe tražila veću kaznu zatvora, dok je advokat Veljko Ćivša, branilac optuženog, istakao da ima "široku lepezu žalbenih osnova".

Ukazao je da je došlo do bitnih povreda postupka, te prava na pravično suđenje i zatražio da se prvostepena presuda ukine, a predmet vrati na novo odlučivanje.

Podsjećamo, Vrhovni sud RS-a je već jednom ukidao presudu Milišiću, kada ga je Okružni sud u Trebinju osudio na 20 godina zatvora, te je predmet vraćen na novi postupak.

Prema navodima optužnice zločin je počinjen 11. februara 2018. godine u trebinjskom kafiću "Merlot" , gdje se Milišić sukobio s Šupljeglavom i Miloševićem.

Otišao je kući po nož i vratio se, "potajno prišao i zagrlio Šupljeglavu", a zatim ga ubo u vrat. Naknadnim pretresom je kod njega pronađena i puška "M48" s pet metaka.