open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Popodne pljuskovi, moguć i grad
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C, na jugu zemlje i do 40°C
13.08.2019. u 08:20
get url
text

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme. Pretežno oblačno je na području Krajine. Po kotlinama u centralnom dijelu Bosne lokalno ima magle ili niske naoblake. 

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bugojno 18; Bjelašnica, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 19; Jajce, Livno 21; Bihać, Sarajevo i Tuzla 22; Bijeljina, Brčko, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 23; Grude i Zvornik 24; Banja Luka i Trebinje 25; Neum 26; Mostar 28°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 4hPa je ispod normale i ne mijenja se.

Danas će u Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni većinom umjerena naoblaka. Više oblačnosti na području Krajine i sjevera Bosne. Lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni se prognoziraju uglavnom u drugoj polovini dana. Prijepodne padavina može biti u Krajini. Uz pljuskove izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C, na jugu zemlje i do 40°C. 

U Sarajevu prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34°C. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.