open-navfaktor-logo
search
Oglasili se
Porodica Alise Mutap: Izgubila je sedam kg, trudna je pet mjeseci; Memići ne žele reći ime ubice...
Porodica Alise Ramić (ranije Mutap), oglasila se saopćenjem za javnost nakon što su, kako navode u saopćenju, danas prvi put nakon hapšenja stupili u kontakt sa njom. 
22.06.2021. u 13:36
get url
text

Saopćenje Alisine porodice u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Visokorizična trudnica (s dijagnosticiranom epilepsijom od ranog djetinjstva) u petom mjesecu trudnoće je izgubila 7 kg u proteklih šest dana. I jutros je dobila kontrakcije...

Hvala državnom tužiocu Ćazimu Hasanspahiću. Hvala Vam Ćazime, što ste odbili svaki naš zahtjev za ponovno vještačenje Alise pred međunarodnim vještacima.

Hvala državnom Tužilaštvu što živimo u državi u kojoj, ako se sjetiš ne ideš u zatvor, a ako se ne sjetiš, zatvor.

Hvala Vam i za tatu koji je u pritvoru već peti mjesec za djelo u kojem se tereti da je zajednom s Murizom Memićem nudio novac za vozilo za koje se sumnjalo da je učestvovalo u krivičnom djelu od dana 8.2.2016 god. Hvala Vam što je moj tata u zatvoru, a Muriz Memić na TV-u.

VEZANI TEKST - Tužilac: Alisa glumeći amneziju prikriva šta se desilo; Advokati: Pet puta smo tražili vještačenje bilo gdje na svijetu

Hvala sudiji Suda BiH gospođi Tatjani Kosović na izricanju ove najstrožije mjere. Hvala Vam gđo Tatjana, prvo kao ženi, a onda kao sudiji.

Hvala Arijani, Murizu i ostalim "stijenama" koje prikrivaju tog ubicu/ubice i ne žele da kažu, a znaju. Izgleda da ste dobili što ste htjeli. Heroji nacije.

I na kraju, želimo zaista da zahvalimo svim ljudima koji su se javili sa svojim iskustvima, a koji su usljed nekog traumatičnog događaja, da li saobraćajne nesreće, udarca, pretprljenog straha, naročito traumatičnog događaja, dobili blokadu sjećanja na te iste događaje.

Srdačan pozdrav za heroje, sudije, kadije i stijene i njihove efendije - zaključuje se u saopćenju porodice Mutap, a koje je poslala Alisina sestra Berina. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.