Tiana Đurašović (6) i njena sestra Mia (10) ubijene su u svom domu u Perthu u zapadnoj Australiji. Mrtve kćerke pronašao je otac Nenad po povratku s posla. Tijelo Tiane nepomično je ležalo na ulazu, dok je starija Mia pronađena u prostoriji za pranje veša.

– Lice mu je bilo blijedo. Nije mogao da priča. Bio je u šoku – ispričao je jedan od komšija koji je čuo vrisku nakon što je Nenad Đurašović pronašao mrtve djevojčice u kući.

Druga komšinica kazala je kako je čula vrištanje oko 18 sati.

– Kada je pozvao policiju, rekli su mu da ništa ne dira, ali do tada je pronašao drugu djevojčicu u vešeraju – rekla je komšinica.

Žena, koja je željela da ostane anonimna, ispričala je za WAtoday da porodica iz Bosne i Hercegovine nekoliko dana prije ubistva nije vidjela majku, a druga tvrdi da se ni po čemu nije moglo zaključiti da par ima teškoća u braku i da su djelovali kao sretna porodica.

Pomoćnik komesara lokalne policije Paul Steel rekao je kako je majka djevojčica Milka Đurasović uhapšena na plaži u Kalarou. Pronađena je s povredama na glavi, te je odvedena u bolnicu gdje se nalazi pod nadzorom policije. Tridesetosmogodišnja Milka optužena je za ubistvo svojih kćerki, a danas bi trebala biti izvedena izvedena pred sud.

Porodica Đurašović stanovala je u kući u kojoj se zločin desio više od 20 godina. Otac je bio inžinjer, a majka bolničarka. Navodno se nisu družili s porodicama iz kraja.

Forenzičari i istražitelji za ubistva narednih dana pažljivo će raditi na mjestu zločina kako bi utvrdili šta je dovelo do ovog tragičnog događaja.