Policiji u Tuzli jučer je prijavljen nestanak dvoje maloljetnika, petnaestogodišnjeg dječaka Amira Čekrića iz Donje Orahovice kod Gračanice i 14-godišnje Šejle Pašić iz tuzlanskog naselja Simin Han.

Djeca su posljednji put viđena u ponedjeljak u Donjoj Orahovici oko 17 sati, odkada njihovi roditelji nemaju nikakvih informacija o tome gdje bi se mogli nalaziti.

Glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona  Amra Kapidžić kratko je za Faktor potvrdila da je policiji jučer prijavljeno udaljenje od kuće dvoje maloljetnika, te da policija poduzima potrebne mjere iz svoje nadležnosti.

Amir Čekrić je učenik 1. razreda Mješovite srednje škole u Gračanici, u ponedjeljak je bio na nastavi, ali ne i na posljednja dva časa za koja je nešto kasnije majci rekao da nisu ni bila održana iako se nastava uredno odvijala. Djevojčica Šejla Pašić je učenica 9. razreda Osnovne škole u Slavinovićima.

– Koliko sam informisana, njih dvoje su se upoznali preko Instagrama. Počeli su da se viđaju, Armin je krajem augusta bio kod nje kući, što su potvrdili i roditelji djevojčice. U ponedjeljak je Šejla došla u Gračanicu gdje se našla sa Arminom nakon čega su došli u Donju Orahovicu gdje i živimo, tada sam ih vidjela gdje sam sugerisala djevojčici da se autobusom vrati za Tuzlu kako se roditelji ne bi brinuli. Od tada ni mi, ni njeni roditelji više nemamo nikakvu informaciju gdje su. Slučaj nestanka sam prijavila PU Slavinovići u ponedjeljak u 21:00 sat, a već u utorak ujutro sam bila u Tuzli gdje sam pronašla roditelje djevojčice, koji su jednako zabrinuti i nemaju nikakve dodatne informacije i oni su u utorak oko 14:00 sati prijavili nestanak kćerke, za Tuzlanski.ba je navela zabrinuta majka dječaka Mina Čekrić.

Mole se svi oni koji imaju bilo kakve informacije o nestalim Amiru Čekriću i Šejli Pašić da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu ili majku dječaka na broj telefona 061 380-946.