Nemušta opravdanja

Poruke mira Čovića i Bevande: Kako su hrvatski mediji izazvali "antihrvatsku histeriju"

Objavljeno: 11.01.2019. u 11:47 Autor: R. F.

Čelnici HDZ-a BiH javnosti su poručili: "Ne vjerujte svojim očima, vjerujte nama"!   

Za skandal na proslavi neustavnog "dana RS-a" u Banjoj Luci 9. januara kojoj su, među ostalima, prisustvovali predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, potpredsjednik te stranke i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda te ambasador Republike Hrvatske u BiH, Ivan Del Vechio, sudeći prema reakcijama najviših dužnosnika HDZ-a Bosne i Hercegovine, krivi su isključivo - mediji. I to mahom oni iz "političkog Sarajeva", "bošnjački", koji su, poznato je, protiv Hrvata i dobrobiti hrvatskog naroda.

Tako su barem u svojim izjavama zaključili Čović i Bevanda, pokušavajući bezuspješno da opravdaju svoje prisustvo na manifestaciji na kojoj se tradicionalno slave (ne)djela ratnih zločinaca poput ovogodišnjeg laureata ordena Vlade RS-a Slavka Lisice, koji se svojevremeno posebno istakao naredbom za granatiranje Šibenika.

Najprije, reakcija poznatog mirotvorca Dragana Čovića.

- Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Okrenimo se jedni drugima i gradimo odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja – napisao je jučer na Twitteru Čović, uz poruku dostojnu izbora za Miss svijeta: "Stop mržnji!!!".

Sličnu poruku uputio je javnosti danas i ministar Bevanda.

- Huškački medijski izvještaji napisana su u poznatim političkim središtima, a posjeta hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavila antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman da surađujem za dobrobit svih – izjavio je Bevanda.

Zajedničkoj osudi "huškačkih" medija koja je stigla od vrha HDZ-a pridružio se i javni servis Milorada Dodika RTRS, koji nas izvještava da u sarajevskim medijima vlada "histerija zbog proslave 9. januara".

Nažalost po Čovića, Bevandu i ostale, veću "histeriju" su od sarajevskih medija napravili mediji u susjednoj Hrvatskoj – koji su, po svemu sudeći, izdajnici vlastitog naroda i svih legitimnih predstavnika Hrvata u BiH.

Poznati televizijski voditelj Zoran Šprajc na RTL-u je sinoć žestoko kritikovao Dragana Čovića, nazivajući ga "malim hrvatskim gnomom koji Dodiku lašti cipele".

VEZANI TEKST - Šprajc na RTL-u "poderao" Čovića: Mali hrvatski gnom koji Dodiku lašti cipele 

- Vlasti Republike Srpske u srijedu su ponovo u Banjoj Luci organizirale obilježavanje 9. siječnja kao "dana republike", prkoseći još jednom pravorijeku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je taj praznik još 2015. godine ocijenio diskriminirajućim za Hrvate i Bošnjake te ga je proglasio neustavnim. U Republici Srpskoj 9. siječnja obilježavaju u znak sjećanja na taj datum iz 1992., kada je samozvana "skupština srpskog naroda", kojom su upravljali Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik, donijela odluku o proglašenju "republike srpskog naroda u BiH". Banjolučku proslavu ignorirali su gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora u BiH – objavio je jedan od najčitanijih hrvatskih portala Index.hr u tekstu u kojem izvještavaju o prisustvu Del Vechija i Čovića proslavi 9. januara.

Jutarnji list u komentaru o obilježavanju neustavnog danas RS-a piše kako je Čović u Banjoj Luci slavio "obljetnicu osnutka Karadžićeve tvorevine u društvu ljudi koji uspoređuju RH s NDH".

- Dragan Čović, predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine, prisustvovao je Danu Republike Srpske u Banjoj Luci, iako je Ustavni sud BiH taj praznik još 2015. ocijenio diskriminirajućim za Hrvate i Bošnjake i proglasio ga neustavnim. Ali, Čović i HDZ su se odazvali skupu sa šajkačama i kokardama jer su bliski politički saveznici s vođom bosanskih Srba, Miloradom Dodikom, koji je, recimo, jučer izjavio da je "Drina - srpska rijeka" – piše komentator Jutarnjeg Robert Bajruši.

Slične su reakcije i većine ostalih medija u Hrvatskoj – koji su, eto, po Čoviću i Bevandi "huškački", "zlonamjerni" i dezinformiraju javnost.

Drugim riječima, čelnici HDZ-a BiH javnosti su poručili: "Ne vjerujte svojim očima, vjerujte nama"!   

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije