Nakon hapšenja obavljena je kriminalistička obrada te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

- Prilikom pretresa automobila koji koristi osumnjičeni, kao i kuće i pomoćnih objekata u tuzlanskom prigradskom naselju Mihatovići, koji su 4. februara 2023. godine u večernjim satima obavili istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva, pronađeno je više paketa opojne droge spid u ukupnoj količini od oko 2,6 kilograma, upakovanih za daljnju prodaju - navodi se u saopćenju.

Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog i donio naredbu o provođenju istrage. Istraga će se nastaviti u narednom periodu.

Podsjećamo, Ferid Okić bio je vođa prve zločinačke organizacije presuđene u Bosni i Hercegovini. On je 2007. godine pravosnažno osuđen pred Sudom BiH na 26 godina robije. Najveću dotad izrečenu kaznu za organizovani kriminal na Sudu BiH Okiću, bivšem policajcu, izreklo je Apelaciono vijeće kojim je predsjedavao sudija Mitja Kozamernik.