open-navfaktor-logo
search
Detroit
Postavio automat za prodaju marihuane ispred svoje kuće
Muškarac iz Detroita je navodno zarađivao čak 2.000 dolara dnevno nakon što je postavio automat za prodaju kanabisa ispred svoje kuće.
04.05.2022. u 08:52
get url
text
Automat

Marcellus Cornwell je uhapšen nakon što su zvaničnici posjetili njegov dom nakon dojave i tamo otkrili 18 komada oružja. On je sada optužen i prijeti mu do deset godina zatvora, prenosi Michigan Live.

U januaru ove godine, službenici Biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv (AFT) dobili su dojavu da muškarac koristi automat ispred svoje kuće za prodaju "marihuane i tableta". Dojavljeno je i da je Cornwell prodavao i drogu i oružje maloljetnicima.

Agenti AFT-a izvršili su nadzor nad kućom i uspjeli su obaviti dvije kupovine iz automata u februaru i martu, prenosi Unilad.

Dana 14. marta pretreslu su kuću i pronašli 18 komada vatrenog oružja, desetke komada municije, kao i nekoliko kilograma za koje se sumnjalo da je kanabis.

Tokom intervjua s policijom Cornwell je rekao da je zarađivao oko 2.000 dolara dnevno od automata i da mu je to glavni izvor prihoda.

Policiji je rekao i da je svjestan da mu nije dozvoljeno da posjeduje oružje.

Pušten je uz 10.000 dolata kaucije i niz drugih ograničenja, uključujući zabranu upravljanja automatom.

Američki okružni sudija Jonathan J.C. Grey rekao je da je ovo jedinstven slučaj na koji je sud skrenuo pažnju i da je sud zabrinut zbog lakoće s kojom je navodno opskrbljivao druge narkoticima.

Sudski proces se nastavlja 19. maja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.