Marcellus Cornwell je uhapšen nakon što su zvaničnici posjetili njegov dom nakon dojave i tamo otkrili 18 komada oružja. On je sada optužen i prijeti mu do deset godina zatvora, prenosi Michigan Live.

U januaru ove godine, službenici Biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv (AFT) dobili su dojavu da muškarac koristi automat ispred svoje kuće za prodaju "marihuane i tableta". Dojavljeno je i da je Cornwell prodavao i drogu i oružje maloljetnicima.

Agenti AFT-a izvršili su nadzor nad kućom i uspjeli su obaviti dvije kupovine iz automata u februaru i martu, prenosi Unilad.

Dana 14. marta pretreslu su kuću i pronašli 18 komada vatrenog oružja, desetke komada municije, kao i nekoliko kilograma za koje se sumnjalo da je kanabis.

Tokom intervjua s policijom Cornwell je rekao da je zarađivao oko 2.000 dolara dnevno od automata i da mu je to glavni izvor prihoda.

Policiji je rekao i da je svjestan da mu nije dozvoljeno da posjeduje oružje.

Pušten je uz 10.000 dolata kaucije i niz drugih ograničenja, uključujući zabranu upravljanja automatom.

Američki okružni sudija Jonathan J.C. Grey rekao je da je ovo jedinstven slučaj na koji je sud skrenuo pažnju i da je sud zabrinut zbog lakoće s kojom je navodno opskrbljivao druge narkoticima.

Sudski proces se nastavlja 19. maja.