U Okružnom sudu u Banjoj Luci za ubistvo Krunića i radnika njegovog osiguranja Žarka Pavlovića 22. aprila 2019. godine, sudi se Benediju Đukanoviću (42) i Emiliju Baldi (53) i Rodoljubu Gajiću (35).

Prisjećajući se vremena prije ubistva, Tamara Krunić je navela da je imala utisak da je njen muž u posljednje vrijeme imao neku bojazan jer je pojačao osiguranje.

Govoreći o dešavajnjima kritične večeri izjavila je kako je čula rafalnu paljbu, a potom i pucnje iz pištolja. Objasnila je da je tada bila u kući, te da je osjetila strah i nemir.

- Izašla sam vani i pitala radnika osiguranja da li zna šta se desilo. Bila je neka utakmica, pa smo pomislili da otuda dolaze ti pucnji - rekla je Krunićeva supruga.

Dodala je da je tada nazvala Slavišu, ali odgovora nije bilo.

- Poslije rafala sam čula i pucnje iz pištolja. To mi je unijelo još veći nemir. Čak je i jedan od naših sinova, koji tada nije spavao, bio uznemiren. Rekla sam mu da je da je to zbog navijača, a sin je rekao: "Ja sam se prepao da se tati nešto desilo" - ispričala je Tamara Krunić.

Nakon što je čula vozilo koje pristiže pred kuću, izašla ja napolje i pritrčala autu, te Slavišu zatekla nepomičnog.

- Pokušala sam da ga dozivam, ali nije bilo odgovora. Vidjela sam i nepomično tijelo Pavlovića - navela je svjedokinja Krunić.

Objasnila je da je krvav bio i Krunićev vozač Goran Ilić, koji je ranjen iste večeri u razmjeni vatre.

- Imala sam nadu da je Slaviša živ, tražila sam da ga odvezu u bolnicu - izjavila je Krunić.

Danas je svjedočila i Tatjana Pavlović, supruga ubijenog Žarka Pavlovića, koja je također zatražila najstrožiju kaznu za počinioce, posebno za optuženog Gajića.

- Ne želim da čujem ni njegovo ime. Odgovoran je za smrt mog supruga, to tvrdim - rekla je Pavlović.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su od početka 2019. godine do 22. aprila te godine, na području općine Laktaši, zajedno sa pokojnim Željkom Kovačevićem koji je ubijen u razmjeni vatre, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine u večernjim satima ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Optužnica Rodoljuba Gajića, u to vrijeme zaposlenog u Krunićevoj firmi Sector Security d.o.o. i angažovanog na poslovima osiguranja Krunićeve supruge i djece, tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.