open-navfaktor-logo
search
Kraj sage
Potvrdio Fudbalski savez Srbije: Vladan Kovačević prihvatio Piksijev poziv
Vladan Kovačević, nekadašnji golman Sarajeva, prihvatio je poziv selektora fudbalske A reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.
02.03.2023. u 13:04
get url
text

Kovačević bi uskoro trebao da bude dio tima Orlova, objavio je Fudbalski savez Srbije.

Podsjetimo, Kovačević se u maju prošle godine nije odazvao na poziv tadašnjeg selektora Zmajeva Ivayla Peteva, pred utakmice Lige nacija. Tada smo čuli dvije različite priče. Petev je tada kazao kako se Kovačević ne javlja na telefon.

Uslijedio je tada odgovor iz Kovačevićeve agencije, a menadžer bivšeg golmana Bordo tima tvrdio je kako se mladi golman nije ni trebao naći na spisku.

Osim što je čudno da su iz agencije informisali predsjednika Saveza da se Kovačević ne želi odazvati na poziv, simptomatična je bila poruka sa kraja saopćenja, u kojoj golman Rakowa i njegova agencija "reprezentaciji BiH žele puno uspjeha u budućnosti".

Nakon toga Kovačević više nije dobio ni jedan poziv Peteva, ali je za njega "preko noći" interes pokazala Srbija.

Nedavno je dobio poziv Dragana Stojkovića Piksija za turneju u Sjedinjene Američke Države, ali mu Rakow nije dozvolio da se odazove jer to nije zvanični termin.

VEZANI TEKST - Menadžer priča jedno, Petev drugo: Da li je Kovačević "poželio uspjeh" Zmajevima jer se nada pozivu iz Srbije?

- Kovačević je rođen u Banjoj Luci. Ima 24 godine, branio je svojevremeno za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakowu, klubu koji je lider poljskog prvenstva i bio je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, a samim tim i trenera Dragana Stojkovića.

Ukoliko sve bude u redu sa papirima i odgovarajućim dokumentima iz FIFA-e stignu na vrijeme, Kovačević se očekuje već u martu, kada reprezentacija Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmicama protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.
 
Lazar Samardžić je prije nekoliko dana doneo odluku da nemački dres zamijeni srpskom opremom, a od marta 2021. godine i dolaska trenera Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije, na spisku nove imovine je i prvi Zvezdin reprezentativac Stefan Mitrović (Kanada), adut španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i golman Rome Mile Svilar (Belgija) - piše FSS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.