Pripreme u toku

"Povorka ponosa 2019": U Sarajevo stiže 500 učesnika

Objavljeno: 07.08.2019. u 15:01 Autor: D. Z.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo formirala je štab operativne akcije "Povorka ponosa 2019", koji kontinuirano radi na realizaciji planskih mjera i radnji u cilju sigurnog održavanja navedenog javnog skupa

FOTO: Facebook

Ostao je još mjesec do prve bh. povorka ponosa, koja je u Sarajevu najavljena za 8. septembar, a Ministartsvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uveliko se priprema za ovaj događaj.

- Zahtjev MUP-u je podnesen 4. aprila nakon čega je definisana i trasa kretanja, ali o njoj ne možemo davati više informacija - rekla je Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Koliko će biti učesnika i da li su pripreme već u toku, također smo dobili informacije iz MUP-a.

-Navedenim zahtjevom prijavljeno je oko 500 učesnika parade. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo formirala je štab operativne akcije "Povorka ponosa 2019", koji kontinuirano radi na realizaciji planskih mjera i radnji u cilju sigurnog održavanja navedenog javnog skupa - rekla je Kuldija.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije