open-navfaktor-logo
search
Nesreća u Banjoj Luci
Povrijeđena pješakinja kritično: Vozač nije imao dozvolu, bio pijan i pobjegao, a tužilaštvo ga pustilo!
Banjalučanka B.O. (45) koja je sinoć oko 20.40 sati udarena na pješačkom prijelazu u Banjoj Luci, nakon čega je vozač pobjegao, životno je ugrožena i priključena na aparate.
13.09.2021. u 14:13
get url
text

Ona je sinoć dovezena u Urgentni centar UKC-a RS-a u Banjoj Luci u stanju politraume sa teškim povredama glave, grudnog koša i trbuha.

- Životno je ugrožena, priključena na aparate za mehaničku ventilaciju te zbog težine povreda, sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene - potvrdili su nam iz UKC-a RS-a u Banjoj Luci.

Kao što smo objavili, policija je sinoć oko 22 sata uhapsila Nedeljka D. (23)  iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći  povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Međutim, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je donijelo odluku da se on pusti i brani sa slobode!

Sumnjiči se da je juče oko 20.40 sati automobilom "golf" učestvovao u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M1 108 u mjestu Vrbanja, gdje je na obilježenom pješačkom prelazu udario pješakinju B. O. koja je zadobila teške tjelesne povrede.  Nakon toga je u ulici Vladislava Skarića zapalio navedeno vozilo.

Osim toga, nezvanično saznajemo da osumnjičeni nije imao vozačku dozvolu, da je bio pod utjecajem alkohola, kao i da je od ranije u policiji identifikovan kao "sigurnosno interesantno lice". Nesretnu ženu je udario dok je preticao automobil ispred sebe, a koji se zaustavio kako bi pješakinja prešla na prijelazu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.