Više od 200 nestalih

Požari u Kaliforniji: Broj poginulih povećan na 50

Objavljeno: 14.11.2018. u 09:03

Više od 200 osoba i dalje se vode kao nestale u najsmrtonosnijem požaru u historiji Kalifornije

FOTO: SCREENSHOT

Zapadna američka savezna država Kalifornija suočena je s tri velika šumska požara koji su zahvatili cijele gradove u kojima je broj poginulih povećan na 50 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalni zvaničnici saopćili su kako su posmrtni ostaci još šest izgorjelih osoba pronađeni na opožarenom području. Više od 200 osoba i dalje se vode kao nestale u najsmrtonosnijem požaru u historiji Kalifornije.

Najteže pogođeni gradovi su Paradise i Malibu, a 5.600 vatrogasaca i dalje se bori protiv vatrene stihije. Najmanje 9.200 objekata je u potpuno izgorjelo u požaru.

U požaru u Malibuu izgorjele su brojne vile poznatih ličnosti iz svijeta filma i muzike, kao što su Gerard Butler, Miley Cyrus, Scott Baio, Guillermo del Toro, Kim Kardashian. Alyssa Milano i Rainn Wilson.

O razmjerama požara koji bukte na sjeveru i jugu Kalifornije ponajbolje svjedoči i fotografija koju je objavila američka agencija NASA, a riječ je o fotografiji snimljenoj iz svemira na kojoj se vide veliki oblaci dima iznad Kalifornije.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije