Subota, 16.01.2021.

Sarajevo

Poznat identitet 19-godišnjeg vozača koji je jutros izazvao haos u Hadžićima

Njemu će na teret najvjerovatnije biti stavljeno nekoliko krivičnih djela, među kojima i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti

Nakon dramatične potjere prilikom koje su tri policajca povrijeđena jutros kod Hadžića, sarajevska policija uhapsila je 19-godišnjeg Jasmina B. iz Goražda, saznaje Faktor.

Njemu će na teret najvjerovatnije biti stavljeno nekoliko krivičnih djela, među kojima i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. 

- Mogu potvrditi da je slobode lišen J. B., rođen 2000. godine u Goraždu - potvrdila je za Faktor glasnogovornica MUP-KS Suvada Kuldija.

Devetnaestogodišnjak je nakon haosa koji je izazvao rano jutros na cesti od Ilidže do Pazarića najprije priveden u Policijsku stanicu Hadžići, odakle će biti sproveden u prostorije MUP-a KS na dalju krim-obradu. 

On je jutros oko 3.30 skrivio saobraćajni udes na području općine Novi Grad, nakon čega se nije zaustavio. Policija je pokušala da ga zaustavi na Ilidži, ali je on nastavio bježati prema Pazariću, a policija se dala u potjeru za njim.

U mjestu Resnik udario je u policijsko vozilo, prilikom čega su povrijeđena dvojica policajaca, a nakon toga "naletio" i na trećeg, kojem je slomio ruku. 

Potom se vozilom "nasukao" na zemljani nasip pored ceste, gdje se njegovo vozilo zaustavilo. 

Policajci su ga potom savladali i sproveli u policijsku stanicu.

Zbog uviđajnih radnji saobraćaj je na ovom dijelu M-17 bio u prekidu sve do 8.40 sati. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh