open-navfaktor-logo
search
Tuga u Bihaću
Poznat identitet stradalog zaštitara: Ubio se čisteći pištolj?
Haris se, inače, bavio powerliftingom, a sredinom ovog mjeseca je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj u kategoriji do 110 kg juniora, gdje je osvojio 3. mjesto
01.10.2018. u 09:46
get url
text

Zaštitar koji je sinoć pronađemn mrtav u poslovnici banke u u ulici Petog korupusa u Bihaću je 22-godišnji Haris Raković iz Bihaća.

Iz policije Unsko-sanskog kantona je potvrđeno da dosadašnji rezultati istrage isključuju mogućnost ubistva. Također, nisu pronađeni tragovi provale u objekat ili pljačke.

Prema nezvaničnim informacijama, najvjerovatnije je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je, navodno, čistio pištolj koji je opalio i usmrtio ga. Pronašao ga je kolega, koji je došao da preuzme smjenu.

- Istražnim radnjama će biti utvrđeno da li je u pitanju nesretan slučaj ili nešto drugo. Obdukcija tijela bit će obavljena danas - kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Haris se, inače, bavio powerliftingom, a sredinom ovog mjeseca je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj u kategoriji do 110 kg juniora, gdje je osvojio 3. mjesto.

Harisovi prijatelji na društvenim mrežama su podijelili informaciju o njegovoj smrti i emotivnim porukama se oprostili od njega.

Jedan od njih je i poznati džudista Harun Sadiković, koji je napisao:

"Šampione, pozdravljam te po zadnji put. Ti si bio dio mene, prijatelj, brat i sve. Šampione, falit će mi svaki tvoj smijeh, savjet, ohrabrivanje i sve. Šampione, sad sam se uvjerio da Bog uzima samo najbolje, jer dok je tebe bilo ja se nisam nikog bojao, a sada nema razloga ni da se tamo iko boji ičega. Šampione, ostao sam ti dužan jednu medalju, a ja ne volim biti dužan nikome i to ću tebi pokloniti kad dođe. Šampione moj, vjerujem da si otišao na bolje mjesto i da čuvaš mjesto za mene pored sebe jednog dana kad mi otkuca vrijeme. Šampione, ti si najveći borac i šampion kojeg znam. Brate moj, neka ti je lijepi Džennet i vječni rahmet!"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.