open-navfaktor-logo
search
Četiri provjere
Poznata sudbina Zakarića: Fudbaleri Borca otputovali u Tursku, potpisao Kamerunac
Fudbaleri Borca otputovali su na finalni dio priprema u Tursku.
29.01.2021. u 10:31
get url
text

Ekspedicija Crveno - plavih u ranim jutarnjim satima zaputila se u Beograd odakle će u 12.15 sati sa aerodroma Nikola Tesla poletjeti za Antaliju (sa presjedanjem u Istanbulu).

U autobusu za poznato tursko ljetovalište i mjesto gdje se priprema veliki broj ekipa iz cijelog svijeta našlo se 30 igrača Borca, među kojima je i Goran Zakarić, što znači da će on ostati u Borcu. Prije puta na glavnu fazu pripreme dvogodišnji ugovor sa Borcem potpisao je Donald Molls, veznjak iz Kameruna, koji je u Banja Luku stigao iz Druge lige Hrvatske.

U Tursku su otputovali: Bojan Pavlović, Nikola Lakić, Luka Damjanović, te igrači: Marko Jovanović, Đorđe Ćosić, Đorđe Milojević, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Miloš Borovčanin, Siniša Dujaković, Dino Ćorić, Aleksandar Vojnović, Marko Brtan, Dejan Bosančić, Dejan Meleg, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, David Čavić, Goran Zakarić, Boban Georgiev, Jovo Lukić, Elvis Mehanović, Amar Tahrić, Donald Mols, Dejan Javorac, Milan Šikanjić, Savo Šušić, Sergej Damjanić, Dejan Uzelac i Luka Bobić.

- Pošto nismo imali planirani duel sa Leotarom u Trebinju odlučili smo se za još jednu utakmicu i u nedjelju ćemo igrati protiv ekipe iz Uzbekistana. Te utakmice u Antaliji možda su još prilagodljivije za ljetni period kada se spremamo za Evropu i jače duele, ali mislim da kroz odabir utakmica nismo puno odstupali od tog nekog nivoa. I kod nas je liga mnogo teška i tvrda - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Borac će u Antaliji ostati do 14. februara i tamo će odigrati četiri prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu 31. januara protiv Qizilquma(Uzbekistan). Rumunski drugoligaš Csikszereda protivnik je za 3. februar, a tri dana kasnije na rasporedu je duel sa ruskim Uralom.

Posljednji test u Antaliji Borac bi trebao odigrati 12. februara protiv ekipe Krila Sovjetov (Rusija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.