open-navfaktor-logo
search
Pakao
Pred žrijeb za EURO 2020: Moguća "grupa smrti" - Hrvatska, BiH, Srbija...
Sve je "zakuhala" Holandija, koja je Vatrene ostavila u prvom šeširu
20.11.2018. u 11:21
get url
text

Remijem Njemačke i Holandije otklonjena je još jedna dilema, a 2:2 iz Gelsenkirchena slavi se i u Hrvatskoj. Lale su ovim remijem potvrdile prvo mjesto u grupi 1 Lige nacija A i plasman na završni turnir u Portugal.

A otklonjena je još jedna dilema kada su u pitanju nositelji pred žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Vatreni su zadržali status nositelja, a to znači da će u jednoj grupi kvalifikacija moći biti zemlje iz bivše Jugoslavije.

"Grupu smrti" tako bi mogli sačinjati Hrvatska (prvi šešir), BiH (drugi šešir), Srbija (treći šešir), Crna Gora ili Slovenija (četvrti šešir) i Makedonija (peti šešir).

Žrijeb kvalifikacija za EURO 2020 bit će održan 2. decembra u Dublinu, a kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. godine. Reprezentacije će biti podijeljene u deset grupa (pet po pet i pet po šest reprezentacija).

Plasman na EURO izborit će po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe, a preostala četiri mjesta popunit će pobjednici play-off turnira Lige nacija.

Zmajevi su osvajanjem grupe 3 Lige nacija B izborili play-off i ukoliko se kroz kvalifikacije ne plasiraju na Evropsko prvenstvo imat će priliku za popravni u martu 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.