Akcija Hirurg

Predložen jednomjesečni pritvor za tri ljekara i medicinsku sestru iz Opće bolnice

Objavljeno: 30.06.2019. u 14:10

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze

Osumnjičeni za zloupotrebu položaja i primanja mita

Za tri ljekara i medicinsku sestru, uposlenike Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" koji su u petak uhapšeni u akciji "Hirurg" predložen je jednomjesečni pritvor.

-Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednosmjesečnog pritvora za sve četvero osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji "Hirurg". Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Medicinsko osoblje uhapšeno je u petak u sklopu akcije "Hirurg" zbog sumnje da su zloupotrijebili svoj položaj i primili dar. Uhapšeni su ljekari Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža, te medicinska sestra Eldina Handžić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije