open-navfaktor-logo
search
Sedmero na slobodi
Predložen pritvor za petorku uhapšenu u akciji "Kavez"
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor za petero uhapšenih u akciji "Kavez", dok su prethodno ovom tužilaštvu dostavljeni izvještaji protiv 12 osumnjičenih.
11.02.2020. u 09:57
get url
text

Sedam osoba pušteno je da se brani sa slobode.

Pritvor je predložen za Savu Čolića (32), Dragana Narančića (27), Loru Glušica (21), Radovana Stankovića (49) svi iz Banje Luke, te Vinka Đurića (32) iz Doboja. Svi se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kao organizator grupe označen je Čolić koji je već odslužio zatvorsku kaznu od 12 i po godina zatvora zbog ubistva Milorada Samardžije, prilikom pokušaja pljačke njegove kuće 2009. u banjalučkom naselju Tunjice.

Svi osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, PU Banja Luka, PU Zvornik, PU Doboj i PU Bijeljina.

Terete se da su od augusta 2019. godine do februara 2020. godine, posredovali u prodaji i kupovini, neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge, heroin, marihuana, spid i drugo, korisnicima na području Grada Banja Luka.

U okviru akcije "Kavez" evidentirano je ukupno 18 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Pretresi su obavljeni na 13 lokacija u Banjoj Luci, Doboju, Bijeljini i Zvorniku, gdje su pronađeni i izuzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazni materijal u daljem postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.