Ovak vještak odbrane optuženog Đukanovića tvrdi da je Željko Кovačević, koji je pronađen mrtav na mjestu ubistva Кrunića  i Pavlovića, smrtonosnu povredu najvjerovatnije zadobio negdje drugo, a da je donesen i postavljen na mjesto gdje pronađen. Vještak takođe tvrdi da je Кrunić ubijen u kabini vozila iz apsolutne blizine.

Osim Đukanovića u ovom slučaju za ubistvo su optuženi  Emilio Baldo (54) i Rodoljub Gajić koji se tereti za pomaganje. U zločinu je učestovao i Кovačević koji je prema optužnici ubijen u razmjeni vatre. 

Vještak Tuco tvrdi da je na osnovu položaja tijela Кovačevića zaključio da je on neprirodan i da ga je neko morao tu postaviti. Objasnio je da je ovaj zatečen u klečećem položaju, oslonjen desnim stopalom, a lijevim koljenom,  pognute glave i sa rukama iza leđa. 

- Pogođen je sa zadnje strane te bi od inercije, nakon  gubitka svijesti, morao da padne u ležeći položaj sa rukama napriijed. Njegovo tijelo je vučeno, a nema nekih tragova krvi po putu gdje je nađen iako je puno krvario - izjavio je Tuco.

Ovaj vještak tvrdi  da je  Кrunić pogođen u vrat iz apsolutne blizine dok se nalazio u kabini vozila uz objašnjenje da na to ukazuje oblik rane na vratu i taman prsten oko rane.

- Кada je na njega pucano usta cijevi su bila prislonjena na kožu ili veom blizu, a hitac je išao odozdo ka gore i razorio je glavu - rekao je.
Naveo je i da je to bila smrtonosna povreda nakon koje se njegovo tijelo odbilo na zadnja desna vrata te se prevalilo na sjedalo u lijevu stranu.

Vještak je izjavio da je nalaz uradio na osnovu tragova iz vozila,  onih  sa lica mjesta, kao i medicinske dokumentacije o obdukciji stradalih, a tužilac Snježana Petković prigovorila je nalazu uz ocjenu da je paušalan i nije utemeljen na nauci i struci.

Кrunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Кrunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša.