VEZANI TEKST - Paljanin priznao krivnju za krađu vozila i iznude, pristao na 26 mjeseci zatvora

U skladu sa sporazumom, za optužene su predložene kazne:

- Optuženog Miroslava Pajića, rođenog 1988. godine u Sarajevu, državljanina BiH, kazna zatvora od šest godina, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi. Optuženog Sretu Pajića, zv. Srećko, rođenog 1991. godine u Sarajevu, kazna zatvora od četiri godine i šest mjeseci, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 32.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 15.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi. 

Optuženi su priznali svoje učestvovanje u otuđenju motornih vozila, najvećim dijelom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama. Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična djela.

- Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH - navedeno je iz Tužilaštva BiH.