Srijeda, 29.01.2020.

Žele otići iz BiH

Prema granici sa Hrvatskom krenuli i migranti iz hotela "Sedra"

FOTO: RTV USK

Migranti na ovaj način žele izraziti protest zbog nemogućnosti prelaska granice i odlaska u zemlje zapadne Evrope, koje su njihova krajnja destinacija

Nakon što se jutros oko 200 migranata iz kampa u Velikoj Kladuši uputilo prema graničnom prijelazu Velika Kladuša - Maljevac, prema granici sa Hrvatskom krenula je i grupa migranata koji su bili smješteni u hotelu "Sedra" u Cazinu.

Na fotografijama koje je na Facebooku objavila RTV USK vidi se da je među migrantima i veliki broj djece. 

Migranti na ovaj način žele izraziti protest zbog nemogućnosti prelaska granice i odlaska u zemlje zapadne Evrope, koje su njihova krajnja destinacija.

Prema informacijama Granične policije BiH, u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac trenutno se nalazi grupa od blizu 200 migranata.

- U blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac  došlo je oko 200 migranata iz kampa u Velikoj Kladuši koji ne posjeduju dokumente za prelazak državne granice. Migranti se nalaze oko 200  metara od graničnog prijelaza.  Saobraćaj preko prijelaza se odvija nesmetano. Pripadnici Granične policije BiH dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza. Aktuelno se s migrantima pregovara u cilju poduzimanja mjera s ciljem njihovog udaljavanja od graničnog prijelaza - kazala nam je Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh