open-navfaktor-logo
search
UKC RS-a
Preminula Banjalučanka koju je udario bahati vozač, pa potom pobjegao i zapalio vozilo
Banjalučanka B. O. (45) koja je 12. septembra teško povrijeđena kada ju je udario automobil dok je prelazila ulicu u banjalučkom naselju Vrbanja, preminula je jutros u 8.15 sati u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a RS-a.
23.09.2021. u 14:55
get url
text

Automobilom ju je udario osumnjičeni vozač Nedeljko D. (23) koji je vozio bez vozačke i pod utjecajem alkohola, nakon čega je pobjegao, pa zapalio vozilo.

Nesreća se dogodila u nedjelju, 12. septembra, oko 20.40 sati u mjestu Vrbanja, a Nedeljko D., koji je od ranije poznat policiji i označen kao "sigurnosno interesantna osoba", preticao je drugi automobil koji se zaustavio kako bi B. O. prešla ulicu na obilježenom pješačkom prijelazu, te je udario.

Žena je iste večeri primljena u UKC RS-a u Banjoj Luci u stanju politraume sa teškim povredama glave, grudnog koša i trbuha. Uprkos naporima ljekara da joj spase život, ona je jutros preminula u UKC-u RS-a.

Osumnjičeni vozač je neposredno nakon nesreće uhapšen, ali je postupajući tužilac donio odluku da nema elemenata da mu se predloži pritvor, što je izazvalo i burne reakcije u javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.