Zenica

Preminuo poznati snimatelj Mirza Glavaš

Objavljeno: 25.10.2018. u 15:31 Autor: E. B.

U 62. godini života iznenada je preminuo istaknuti televizijski i filmski snimatelj Mirza Glavaš, penzionisani član kolektiva Televizije Zenica 

Glavaš: Surađivao je s brojnim televizijskim redakcijama iz BiH i inostranstva

Nakon višegodišnjeg rada u oblasti fotografije, dokumentarnih filmova i video produkcije Mirza Glavaš je od početka rada RTV Zenica bio zaposlen u ovom kolektivu.

Tokom ratnih dešavanja bio je angažovan u Općinskom štabu odbrane, Patriotskoj ligi Zenice i Press centru Trećeg korpusa Armije RBiH, a nakon rata radio je kao televizijski snimatelj.

Prošle godine otišao je u zasluženu penziju, ali je i dalje sudjelovao u projektima Televizije Zenica gdje je prenosio iskustva mlađim kolegama. Tokom bogate medijske i filmske karijere surađivao je s brojnim televizijskim redakcijama iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.    

Iznenadna smrt Mirze Glavaša potresla je porodicu, njegove radne kolege, brojne prijatelje i sugrađane Zenice, koji su cijenili, poštovali i voljeli njegov rad.

Datum i mjesto dženaze biće objavljeno naknadno. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije