open-navfaktor-logo
search
Epilog akcije Dijamant
Pretresi u tri grada: SIPA pronašla 15 kila spida, uhapšen i policijski službenik
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području tri grada pretresli stambene objekte na sedam lokacija, gdje su otkrili 15 kilograma spida. Uhapšenje su četiri osobe, među njima policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.
21.04.2022. u 22:02
get url
text

Radi se o operativnoj akciji "Dijamant" koja je realizirana na području Bosanske Gradiške, Sarajeva i Istočnog Sarajeva. 

VEZANI TEKST - SIPA pretresa u tri grada na više lokacija

- Realizirani su pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na sedam lokacija. U operativnoj akciji "Dijamant" je otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge spid - saopćili su iz SIPA-e.

Naveli su da su uhapsili četiri osobe, od kojih je jedna policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine. Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama i zlouotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

- Uhapšene osobe su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog - istakli su iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.