open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Pretresi u Tuzli, Lukavcu i Gradačcu: Pronađena droga, rasvijetljena razbojništva i krađe
Pripadnici MUP-a TK, postupajući po naredbama općinskih sudova, izvršili su jučer osam pretresa u Tuzli, Lukavcu i Gradačcu, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.
18.03.2020. u 12:04
get url
text

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i imovinskih delikata i to veća količina alkoholnih pića, određena količina materija koje su najvjerovatnije droga "cannabis" i "speed", odjevni predmeti koji su najvjerovatnije korišteni za počinjenje krivičnog djela, bicikl, dvije digitalne vage, dvije drobilice, oko 200 komada tableta "tramadol", 35 komada tableta u obliku dijamanta, četiri tablete sa natpisom "akineton", šest tableta bez oznaka, dva mobilna telefona i drugi predmeti.

Nakon kompletiranja predmeta protiv, R.H. (55) i M.H. (50) oba nastanjena na području grada Tuzla će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili dva krivična djela teške krađe, dok će protiv M.A. s područja Lukavca biti podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio pet krivičnih djela i to razbojništvo, krađu i tri teške krađe.

{$galerijaFotografija}

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv A.K. (41) iz Tuzle, A.S. (34) iz Lukavca, A.B. (27) iz Gradačca i E.K. (34) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dok će D.LJ. (21) iz Tuzle uz izvještaj biti predat Tužilaštvu na postupanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Akcija je, navode iz MUP-a TK, provedena po prethodno sačinjenom operativnom planu na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela.

MUP TK pretresi
1 od 24
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.