open-navfaktor-logo
search
Tvrdi Istraga.ba
Prilikom brojanja u Zetri pronađeni falsifikovani glasački listići, na svakom zaokružen Dodik
U Glavnom centru za brojanje prilikom ponovnog prebrojavanja listića za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska pronađeni su falsifikovani listići.
23.10.2022. u 20:26
get url
text

Prema pisanju portala istraga.ba, na svim falsifikovanim listićima bio je glas za Milorada Dodika. Ovi listići pronađeni su prilikom ponovnog brojanja i kontrole u Glavnom centru za brojanje koji se nalazi u Zetri. Falsifikovani listići su, za sada, korišteni na biralištima u Bratuncu i Šekovićima.

- Nije u pitanju fotokopija nego paralelna štamparija. U pitanju je drugačiji papir (bijeli papir), drugačiji dizajn i font slova. Strelica koja pokazuje okreni stranu je iskrivljena. Nijedan od dva vodena žiga se ne nalazi na papiru - kazao je sagovornik ovog portala.

VEZANI TEKST - CIK utvrdio rezultate Općih izbora, predsjednik RS-a još na čekanju

Podsjetimo, Centralna izborna komiisija Bosne i Hercegovine sinoć je na vanrednoj sjednici jednoglasno usvojila Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora održanih 2. oktobra izuzev dijela koji se tiče izbora predsjednika i potpredsjednika RS-a.

- Rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike RS-a bit će utvrđeni kad se steknu uvjeti. Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10.10.2022. godine - navedeno je na zvaničnoj stranici CIK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.