Zenica

Prilikom pokušaja deložacije sjekirom napali policiju, jedna osoba privedena

Objavljeno: 03.09.2018. u 16:29

Pripadnici Sudske policije Federacije BiH napadnuti su danas u Zenici, prilikom postupanja po naredbi suda koja se odnosi na deložaciju iz stana

FOTO: ILUSTRACIJA

- Službenici Sudske policije FBiH, odnosno Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, a shodno zahtjevu Općinskog suda u Zenici danas su pružali asistenciju sudskom izvršiocu tog suda u predmetu protiv izvršenika B. N. radi provođenja ispražnjenja i predaje u posjed nekretnine - stana na adresi Odmut broj 9, Zenica. Tokom provođenja te operativne aktivnosti korisnik stana A. B., koji je danas trebao biti deložiran, zaprijetio je aktivacijom bombe ukoliko deložacija bude realizirana - navodi se u saopćenju Sudske policije Federacije BiH.

Također, kako se dodaje, osoba inicijala J. M. verbalno je prijetila i pokušala sjekirom napasti službenike Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je brzom i prisebnom reakcijom angažovanih službenika sudske policije onemogućeno u svom pokušaju, nakon čega je predata na daljnje postupanje policijskim službenicima MUP-a ZDK. 

 - Šire lice mjesta je osigurano od službenika Sudske policije i MUP ZDK jer se korisnik nalazi u stanu i odbija da izađe i dalje prijeti aktiviranjem ručne bombe, te je ova operativna aktivnost još u toku - saopćeno je iz Sudske policije Federacije BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije