open-navfaktor-logo
search
Sporazum
Pristao na godinu zatvora: Crnogorac priznao da je pokušao unijeti drogu u BiH
Andrijašević je priznao da je 26. augusta ove godine, neovlašteno prevezeo opojnu drogu marihuanu - skank iz Crne Gore u BiH
29.11.2019. u 16:23
get url
text

Miroslav Andrijašević (51) iz Nikšića, optužen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, u prisustvu advokata je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i sa Tužilaštvom BiH potpisao sporazum.

Kako je saopćeno iz državnog Tužilaštva, Andrijašević je priznao da je 26. augusta ove godine, neovlašteno prevezeo opojnu drogu marihuanu - skank iz Crne Gore u BiH, a u čemu su ga na Graničnom prijelazu Klobuk otkrili pripadnici Granične policije BiH.

Opojna droga otkrivena je graničnom kontrolom kombija marke "citroen", registarskih oznaka Crne Gore, na ulazu u BiH. Prilikom pregleda kombija uočene su prepravke poda, a korištenjem specijalističke opreme graničari su u bunkeru izgrađenom za sakrivanje robe otkrili 30 paketa sa 31,7 kilograma marihuane.

- U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine. Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnjee optuženi se obavezao da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom krivičnom predmetu. Oduzeta opojna droga bit će uništena u zakonskoj proceduri - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Dalje navode da je predložena kazna u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Sporazum o priznanju krivnje proslijeđen je Sudu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.