Banja Luka

Priveden muškarac koji je napao novinara i oštetio mu opremu

Objavljeno: 06.10.2018. u 12:47

U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje pomenutog krivičnog djela i prekršaja

Muškarac koji je napao novinara RTRS-a FOTO: SCREENSHOT

Banjalučka policija lišila je slobode M.K. (1977.) iz Bosanske Gradiške, koji je jučer vrijeđao novinara RTRS-a i oštetio dio opreme za snimanje.

Prijavu je podnio novinar RTRS-a.

M.K. će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari te prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, koji se odnosi na vrijeđanje.

O svemu je obavješten dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje pomenutog krivičnog djela i prekršaja, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Klub novinara Banja Luka jučer je saopćio da je nedopustiv verbalni napad na novinara RTRS-a Nikolu Marića, tokom snimanja ankete na ulicama Banje Luke, kao i činjenica da je Mariću mikrofon išupan iz ruke i bačen na tlo. Poručuju da je naročito porazno i šokantno što je Marića napao novinar Miljan Kovač, što je vidljivo na snimku napada, koji je objavljen na internet stranici RTRS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije