Zavidovići

Privedeni osumnjičeni za otimanje 60.000 KM namjenjenih za plaće

Objavljeno: 06.09.2018. u 23:00 Autor: E. F.

Zenička policija rasvijetlila je razbojništvo koje se dogodilo 25. juna ove godine kada je opljačkan blagajnik "Tvornice montažnih kuća" iz Zavidovića te je od njega oteto 60.000 KM namijenjenih za isplatu plaća radnicima

FOTO: ILUSTRACIJA

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK,  zbog pomenutog razbojništva privedeni su osumnjičeni D. S. ( 21) iz Brčkog te Dž. E. (28) iz Zavidovića.

Kako je utvrđeno istragom, sumnja se da su oni navednog dana u jutarnjim satima, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, pratili B. I., blagajnika firme "Tvornica montažnih kuća" d.o.o. Zavidovići,  a pošto je izašao iz prostorija "UniCredit Banke" u Zavidovićima.

Potom su mu priredili sačekušu na pogodnoj, prethodno dogovorenoj lokaciji. Blagajniku su prišli iza leđa, zadali mu udarac zatvorenom pesnicom u predjelu glave, uslijed čega je on pao na tlo i izgubio svijest. Od njega su potom oteli torbu u kojoj se nalazio novac te pobjegli u nepoznatom pravcu.

Od tada do danas policija je intenzivno radila na ovom slučaju te su identifikovali osumnjičene koji su ubrzo locirani i uhapšeni, a obavljeni su i pretresi stanova i automobila koje koriste.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije