Odriče se suđenja

Priznao da je u "mercedesu" prevozio 25 kila "trave"

Objavljeno: 21.08.2019. u 11:04

Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u atomobilu

U "bunkeru" unutar vozila prevozio 29 paketa marihuane

FOTO: GP BiH

Optužni za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, prizno je krivicu i sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, u prisustvu advokata, potpisao sporazum o priznanju krivice.

Krivicu je priznao optuženi Marko Krizmanić rođen 1974. godine u Lincu u Austriji, državljanin Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za krijumčarenje oko 25 kilograma opojne droge marihuana. Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a drogu je prevozio u posebno napravljenoj pregradi u atomobilu.

- Tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju predmetnog krivičnog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo. Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Krizmanić je uhapšen u maju ove godine, kada su pripadnici Granične policije prilikom pregleda "mercedesa" koji je vozio, hrvatskih registarskih oznaka, uočili prepravke na donjem dijelu vozila i korištenjem specijalističke opreme otkrili 29 paketića marihuane umotanih u prozirnu foliju.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH na razmatranje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije