open-navfaktor-logo
search
Popunjen parking
Prizori iz Banje Luke: Gradonačelnik i zaposleni Gradske uprave biciklom na posao
Na novom parkingu za bicikle ispred Gradske uprave jutros su popunjena sva mjesta, nakon što su zaposleni odlučili da iskoriste lijepo vrijeme i na posao dođu biciklom, saopćeno je iz Gradske uprave.
26.04.2021. u 10:56
get url
text

S ciljem promovisanja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila, nova gradska administracija izgradila je parkinge za bicikle zaposlenih u Gradskoj upravi.

Prema riječima gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, cilj im je usade jednu novu naviku, koju nisu imali.

- A to je da kad god možemo dođemo na posao biciklom i da kroz takve navike mijenjamo kulturu saobraćaja. Želimo uspostaviti trend, u kojem je moderno doći na posao biciklom ili javnim prijevozom, da postane moderno živjeti jedan zdrav život. Mi ćemo subvencionisati kupovinu bicikla radnicima, a bit će omogućena i kupovina na rate. Pronalazimo modalitet kako da u narednom periodu nagradimo radnike koje se odluče da promjene navike - rekao je gradonačelnik.

Izradu parkinga u obliku oldtajmera Tise Milosavljevića, donirao je Sportski šop "Joša", kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković uručio zahvalnicu, saopćeno je iz Gradske uprave.

– Čast mi je bila učestvovati u ovom projektu i nadam se da će ovakav jedan poklon biti od koristi našem gradu i našim građanima – istakao je Mile Jovišić, menadžer firme Sport šop "Joša".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.