open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Projekat "težak" 1,6 miliona KM: Gradi se alternativni pravac iz Vogošće prema Sarajevu
Razgovarano i o podzemnoj garaži, trgu, mostu...
23.08.2019. u 12:24
get url
text

Na sastanku u Vogošći dogovoreno je da se u toku 2019. godine realizuje projekat rekonstrukcije ulice Muje Šejte cijelom dužinom od tri kilometra. Sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem sastali su se ministar za saobraćaj KS Adnan Šteta i Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve KS.

Radi se o projektu koji bi uključivao i izgradnju oborinske i fekalne kanalizacije, kao i postavljanje dvoslojnog asfalta, te proširenje postojeće trase puta. Time će značajno biti olakšan saobraćaj za stanovnike naselja uz trasu ovog puta, ali će se kvalitetno povezati Vogošća sa Novim Gradom i stvorit će se alternativni saobraćajni pravac prema Sarajevu. Vrijednost ovog projekta procjenjuje se na blizu 1,6 miliona KM.

Dogovoreno je da se već u narednih petnaest dana ponovo razgovara o podršci izgradnji i rekonstrukciji lokalnih puteva od općinskog značaja, kao i o drugim projektima poput podzemne garaže, trga, mosta prema Novoj industrijskoj zoni, kao i nekim intervencijama u javnom gradskom prevozu, izmjeni postojećih i uvođenju novih autobuskih linija prema Vogošći.

Načelnik Smajić potencirao je još neke neriješene probleme u saobraćaju gdje očekuje partnerski odnos sa nadležnim ministarstvom, od nastavka izgradnje Prve transverzale do rješavanja sigurnosnih aspekata na nekim ključnim raskrsnicama u Vogošći, saopćila je Općina Vogošća.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.