open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Prolazna ocjena u zamjenu za novac i mobitel: Potvrđena optužnica protiv profesora na "Apeironu"
Profesor iz Banje Luke Veljko Đukić optužen je za krivično djelo primanje mita, odnosno da je kao univerzitetski nastavnik na fakultetu "Apeiron" uzimao novac i mobitel od studenata za prolaz na ispitu, bez prethodne provjere znanja.
16.10.2020. u 10:01
get url
text

Kako saznajemo, Đukić se tereti da je u aprilu 2016. godine od jednog studenta primio "poklon", odnosno mobilni telefon vrijedan oko 300 KM, a u istom mjesecu te godine od drugog studenta 200 KM da bi ih pustio na ispitu bez iprovjere znanja.

Optužnicu protiv njega podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a potvrdio Okružni sud u Banjoj Luci.

Iz Tužilaštva RS-a je istaknuto da ga optužnica tereti da je obavljajući poslove profesora na Panevropskom univerzitetu za multidisciplinarne i virtuelne studije "Apeiron" Banja Luka, više puta zahtijevao i primio poklon i druge koristi za sebe, a kako bi u okviru poslova univerzitetskog nastavnika dao prolaznu ocjenu na ispitima na kojima je predmetni profesor, bez prethodne provjere znanja studenata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.