Liga nacija

Prosinečki: Imamo adute da u svakoj utakmici idemo na pobjedu

Objavljeno: 06.09.2018. u 10:26 Autor: D.S.

Ekspedicija fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je sa aerodroma u Sarajevu otputovala u Belfast, gdje će u subotu od 15 sati na startu Lige nacija odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom

FOTO: FAKTOR/ARHIV

Foto: Ivan Šebalj

Selektora Roberta Prosinečkog može radovati činjenica da je zdravstveni bilten među Zmajevima nešto povoljniji nego na početku priprema. To je "Žuti" i naglasio u današnjem obraćanju novinarima.

- Sigurno je dobra stvar što je medicinski tim uspio osposobiti Ćivića i Nastića, koji će putovati s nama u Sjevernu Irsku, a svakako raduje i činjenica da Darko Todorović ima pravo nastupa u ovoj utakmici. Bit ćemo jači za tri fudbalera u odnosu na situaciju sa početka priprema - rekao je Prosinečki, a potom se osvrnuo na utakmicu sa Sjevernom Irskom.

- Za nas je svaka utakmica važna, pa tako i ova. Sjeverna Irska je ekipa koja se nije mnogo mijenjala u posljednjih pet - šest godina. Mi smo odradili analize, proučili smo način njihove igre, a definitivno će od pomoći biti i činjenica da sam kao selektor Azerbejdžana igrao protiv njih - veli selektor BiH.

Robert Prosinečki smatra da i Bosna i Hercegovina ima kvalitete i adute da ide u svakoj utakmici ide na pobjedu, a tako će biti i u subotu.

- Sjeverna Irska nije ekipa za potcijeniti. Oni su igrali na prethodnom Evropskom prvenstvu, a jedan sporni penal uskratio im je ušešće na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na kvalitete Sjeverne Irske siguran sam da mi imamo svoje kvalitete i adute da u svakoj utakmicu idemo na pobjedu, pa tako i u ovoj - zaključio je Prosinečki.

Fudbaleri BiH će u 17.30 sati odraditi trening u Belfastu.

Foto: Ivan Šebalj

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije