open-navfaktor-logo
search
Konferencija za medije
Prosinečki najavio važan razgovor: Hoće li BiH ponovo ostati bez selektora?
Niti jedan igrač, osim golmana Ibrahima Šehića, nije zaslužio prolaznu ocjenu
15.10.2019. u 23:44
get url
text
get url
text

Prvo želim čestitati Grčkoj, bila je bolja, zasluženo nas nadigrala i pobijedila, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije večerašnjeg poraza u Atini od Grčke, rezultatom 1:2, čime je gotovo sigurno izgubljena šansa za plasman na EURO 2020 kroz kvalifikacije, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

BiH je odigrala očajno. Niti jedan igrač, osim golmana Ibrahima Šehića, nije zaslužio prolaznu ocjenu.

- Nažalost, nismo bili pravi kao protiv Finske. Nemamo argument kako u tri dana nismo mogli odigrati dvije dobre utakmice. Griješili smo nevjerovatno puno i imali jako puno problema. Igrači koji su ušli nisu donijeli preokret. Izgubili smo šanse kroz kvalifikacije i sada se moramo koncentrirati na baraž - istakao je Prosinečki, dodavši:

- Zašto nije bilo motiva, ne znam. Nismo bili niti na jednom nivou. Trkački nismo željeli... Puno smo griješili i napravit ćemo analize zašto je to tako.

Na pitanje ima li motiva i dalje biti selektor BiH odgovorio je da će razgovarati s predsjednikom Fudbalskog saveza BiH  Elvedinom Begićem, "pa ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati".

Prosinečki je i poslije blamaže u Atini djelimično stao u zaštitu igrača, kao i nakon praza od Armenije u Jerevanu (2:4) kada je podnio ostavku, ali je povukao dva dana poslije. 

- Imali smo dosta pehova. Višća se povrijedio, Kvržić isto. Pjanić je bio bolestan četiri dana. Ne opravdavam nikoga. I dalje mislim da imao igrača i da BiH kada je prava može igrati sa svakom reprezentacijom. Zašto smo poslije odlične utakmice s Finskom, ovdje bili katostrofa, to ne mogu sada reći - govorio je Prosinečki.

Poslije osam odigranih kola u grupi J prva je Italija, koja je još prije tri dana izborila plasmana na EURO 2020, s maksimalna 24 boda. Finska je sakupila 15 bodova i dva kola prije kraja kvalifikacija nadomak je plasmana na naredno Evropsko prvenstvo. BiH i Armenija imaju po 10, Grčka osam, te Lihtenštajn dva boda.

Bosna i Hercegovina, ukoliko ne uspije kroz kvalifikacije, priliku za plasmana na EURO 2020 imat će u martovskom baražu jer je bila pobjednik grupe u Diviziji ”B” UEFA Lige nacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.