Centar Vladimir Nazor

Prvačićima uručen školski pribor

Objavljeno: 03.09.2018. u 12:26 Autor: R. D.

Ovo je 12 godina kako Općina Novo Sarajevo dijeli školski pribor i ruksake

Načelnik Nedžad Koldžo učenicima uručio školski pribor

I ove godine iz budžeta Općine osigurana su sredstva za nabavku školskog pribora i ruksaka za 600 učenika prvih razreda novosarajevskih osnovnih škola među kojima je i Centar "Vladimir Nazor".

- Ovo je već 12. godina kako dijelimo školski pribor u osam osnovnih škola na području općine i nastojimo da svi prvačići to i dobiju. Podjelu smo počeli u Centru "Vladimir Nazor". Drago mi je da općina Novo Sarajevo ima statistički porast broja učenika koji se upisuju u prvi razred osnovnih škola. To govori i o kvalitetu života u našoj općini – izjavio je za Faktor Nedžad Koldžo načelnik Općine Novo Sarajevo.

Mersudin Kadrić v.d. direktora Centra za obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor, kazo nam je da je u Centru trentno upisano 140 učenika.

- Iako je upis učenika u prve razrede u Centru završen mi uvijek produžavamo rok i u toku septembra upiše se još nekoliko učenika. Pored 140 učenika od prvog do devetog razreda u Centru su i 25 učenika koji rade u radionicama. Ova pomoć Općine Novo Sarajevo dobro nam dođe, a pogotovo osjećaj da i o nama neko vodi brigu – kazao nam je Kadrić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije