open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Prvi put "sam izgorio", drugi put zapaljen: Visoki funkcioner SNSD-a tvrdi da ne zna ko mu je zapalio auto
Automobil marke "peugeot", vlasništvo Banjalučanina Miroslava Popržena, sinoć je u potpunosti izgorio u požaru u centru Banje Luke, a najvjerovatnije je zapaljen.
06.12.2021. u 11:42
get url
text

Ovo je drugi put u posljednja dva i po mjeseca da je gorio automobil koji je u njegovom vlasništvu.

Popržen je dugogodišnji i visoki funkcioner SNSD-a. Bio je kandidat ove stranke na prošlim Lokalnim izborima za Banju Luku. Direktor je OŠ "Sveti Sava" i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Banjoj Luci.

Iz PU Banja Luka danas je saopćeno da im je sinoć oko 18.10 sati prijavljeno da je u ulici Srpska došlo do požara na parkiranom vozilu.

Požar je lokalizovala Vatrogasna brigada Grada Banja Luka.

- Preduzimaju se sve mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja. U požaru nije bilo povrijeđenih. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Popržen nam je u kratkoj telefonskoj izjavi potvrdio da je automobil najvjerovatnije zapaljen, ali da on nema predstavu ko bi to mogao uraditi.

VEZANI TEKST - Pogledajte kako je eksplodirao automobil u Banjoj Luci
 

- Nemam nikakvu predstavu ko bi to mogao učiniti, da bih upro prstom u bilo koga. Nisam imao nikakvih problema, prijetnji, niti išta slično. Vjerujem da će istraga dovesti do rezultata i rasvijetliti ko je osumnjičeni i kakvi bi eventualno mogli biti motivi - istakao je Popržen.

Njegov automobil marke "mercedes" gorio je i sredinom septembra ove godine.

Policija je tada saoćila da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio uzrok i okolnosti zapaljenja automobila. Popržen je tada na svom Facebook profilu naveo da požar nije podmetnut i da se vozilo "samo zapalilo".

- Auto jeste izgorio, požar nije podmetnut, sam se zapalio zbog kvara na elektroinstalaciji. Ne griješite dušu, ne optužujte nikoga - napisao je sredinom septembra ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.